2010-11-28
 15:53:07

Första advent

Så var det söndag och ytterligare en trevlig helg är över. Fredagen ägnades åt plugg och nattmarknad, lördagen åt plugg och tjej-kväll med efterföljande utgång och idag är det första advent och det måste man ju fira. Så jag, anna och mia bestämde oss för att besöka ikea för att komma in i stämming och införskaffa lite jul-utrusting. Världens bästa mamma har ju redan sett till att jag fått både adventsljus, chokladkalender och tomteskum, men man kan ju inte fira första advent utan pepparkakor.. Om man går på ikea här i taipei och kisar lite med ögonen och stänger av öronen ett tag kan man faktiskt inbilla sig att men befinner sig i sverige, det är skönt att bara insupa den svenska atmosfären ett tag. Det gjorde vi genom att spendera ungefär 20 minuter i varsin "poäng" (en utav ikeas fåtöljer). Sedan åt vi lax i restaurangen och köpte glögg, knäckebröd och pepparkakor i ikeas egna mataffär. När vi var färdig där åkte vi hem till mia och gjorde en mysig julmusik-spellista och fikade tillsammans. Så även om det inte riktigt känns som jul så fick jag en jättemysig söndag med jättefina vänner. Hoppas ni har en fin advent där hemma också!
2010-11-24
 12:30:53

1 månad kvar till julafton

Novembers sista onsdag är här och jag har spenderat hela dagen i skolan. Skulle haft en föreläsning klockan 9 men den var inställd eftersom att läraren var "seriously ill" så det blev plugg i biblioteket istället. Ganska trevligt att sitta och plugga, dricka kaffe och lyssna på p3 i datorn. Tidsskillnaden gör att jag ofta lyssnar på sveriges nattradio, väldigt underhållande med alla knäppisar som ringer in till radion för att få snacka av sig.
Jag gillar bibliotek, de andas effektivitet på något sätt. Lugnt, stilla och tyst. Jag får mycket gjort och känner mig nöjd då jag går därifrån.
Idag sken solen en stund på dagen och jag hann med en kaffe ute i det vackra vädret tillsammans med Mia. Laddar batterierna och tankar energi inför de regniga dagarna.
Nu sitter jag på en föreläsning i green economy, intressant men tråkigt att vara kvar i skolan så sent, slutar inte förrän 20.30. Då ska jag på ett projektmöte..

Kramar till er där hemma.
2010-11-23
 02:42:56

Tisdag

God morgon underbara tisdag!
Idag är en bra dag, det känner jag på mig. Jag brukar tänka att om måndagen blir åtminstone okej så måste ju resten av veckan bli jättebra. Jag hade en bra måndag med plugg i skolan med Mia, lunchmöte, mer plugg och sen jättegod middag på en thailändsk restaurang. Kvällen ägnade jag åt kineiska läxa och film-tittning. Skypade med daniel som hade kommit hem till sverige och med mamma och sarah samtidigt. Mamma hemma, sarah i finland och jag här i taiwan. Bara pappa som saknades, annars var hela familjen förvirrad samlad. Min underbara, knäppa och roliga familj som alltid finns där, jag älskar er!

Tog lite sovmorgon imorse och nu sitter jag och pluggar kineiska med en kopp kaffe. Funderar på vad jag ska äta till frukost, havregrynsgröt, havregrynsgröt eller havregrynsgröt kanske. Om jag gnäggar när jag kommer hem så vet ni varför.

Kram!

Utvalda bilder på familjen förvirrad:

Den enda bilden på alla fyra.


De flesta bilder ser ut typ såhär av någon anledning..


Pappa och mamma


Bror och pappa.


Vackra mamma

Stiliga pappa


Min personliga favorit på pappa..

Fina syster
2010-11-21
 16:50:04

Tomt

Hej mina vänner. Det har inte blivit mycket skrivet här på länge eftersom att Daniel har varit här i 10 underbara dagar som nu är slut. Jag följde honom till flygplatsen och kom precis tillbaka till mitt lilla rum som plötsligt känns tommare, tystare och ensammare än vanligt. Tyst. Bara vinden som viner utanför fönstret, mitt lilla kylskåp som brummar och stadens ljud som hörs. Kontrasten blir på något sätt starkare nu när jag fått uppleva lite kärlek och värme ett par dagar. Att sakna blev plötsligt tyngre eftersom att minnena finns precis överallt. När allting påminner om dig är det svårt att tänka på någonting annat.
Jag lyssnar på vacker musik och försöker se förbi tårarna. Man måste få vara lite ledsen ibland. Sen får man plocka upp sig och gå vidare som min kloka mamma precis sa på skype.

Kärlek till er alla!


2010-11-09
 08:09:51

Min bättre hälft kommer på besök

Tisdag idag, den femte dagen i rad som jag spenderar i skolans bibliotek och pluggar inför tentorna. De flesta dagar har jag varit här mellan ungefär 8-21 och nu börjar jag bli riktigt trött på att plugga. Jag har dock lovat mig själv att inte stressa ihjäl mig igen, så igår gick jag hem lite tidigare och unnade mig att träna (och tvätta..) och imorse tog jag sovmorgon ända till klockan 8. Som tur är har jag sällskap av mina fina vänner och på torsdag kommer Daniel hit!
Senare i eftermiddag har jag kinesiskaprov så just nu sitter jag och pluggar tecken.

Idag är det sol ute för första gången på riktigt länge och snart blir det en eftermiddagskaffe ute i det fina vädret. Skönt med lite omväxling från det annars konstanta regnandet. Jag läste på svd att det är snökaos hemma, hoppas ni tar hand om varandra och kör försiktigt! Stora kramar!
2010-11-08
 00:04:02

Alla helgons dag

Igår tände jag ett ljus för alla som jag saknar och tyvärr fick jag veta att det igår blev en till liten ängel i himlen. 4 månader, livet är så orättvist.


Himlen måste ha saknat sin ängel,
den dagen du försvann.
Jag önskar att jag kunde ha andats för dig,
du kämpade men livet försvann.
Jag skulle ge allt vad jag äger och har,
för att ändra en sekund.
Men stjärnorna viskar och himlen sjunger,
vi hade en ängel en stund.
2010-11-04
 16:15:20

Tung dag

Tur att man har världens bästa mamma att ringa till när man är ledsen, har hemlängtan och det känns som att tårarna aldrig ska sluta rinna <3<3<3
2010-11-04
 04:30:39

Munsår. Migrän. Mensvärk.

Ja den här dagen började ju inte direkt på topp. Vaknade vid 7 imorse av att jag mådde jätteilla. Trodde först jag var magsjuk, men när jag reste på mig och det liksom blixtrade framför ögonen och jag blev så yr att jag var tvungen att sätt mig igen insåg jag att jag hade migrän för typ andra gången i mitt liv. Blä. Som tur är var gud på min sida idag för jag hade inga lektioner på morgonen och dessutom hade jag en treo kvar som jag tog och gick och lade mig igen. Till på köpet hade jag både mensvärk och munsår och saknade min vetekudde jag brukar värma där hemma. Men när jag vaknade igen vid 10 hade faktiskt huvudvärken börjat släppa och livet kändes lite lättare!

Jag har bara fått i mig en kopp kaffe idag så nu ska jag gå till skolan och äta lunch med de andra. Sen blir det plugg och lektioner till 21.20 ikväll. Sen är det helg!

Kram


2010-11-03
 14:19:32

Skön onsdag

Onsdag idag och halva veckan har passerat. Jag började dagen med lektion i internationell marknadsföring, snabb lunch och ett möte. Sen gick jag hem och bytte böcker och satte mig på starbucks med en kaffe och kinesiska-läxa, när jag gjort klart den gick jag och handlade innan jag gick hem och tog en powernap innan jag gick ut och åt middag. Sen var det dags för lektion i Green economy 18.30-20.30. Nu kom jag precis hem, har ätit en banan och ska ge mig ut och springa en runda nere vid floden.

Tack för alla fina kommentarer på senaste tiden, jag blir så glad när ni läser!
2010-11-01
 10:14:59

Så var det november

Måndag idag igen och jag känner på mig att det här kommer att bli en väldigt bra vecka! Jag började min dag med ett träningspass nere i gymmet och mysfrukost med tända ljus här i mitt rum. På dagen har jag haft en lektion i ledarskap, möte med min projektgrupp i internationell marknadsföring, lunch med tjejerna och fredrik och sen plugg på starbucks. Nu är jag hemma en sväng innan jag ska gå ut och äta middag.

Det är snart dags för midterms(tentor) och jag har precis kommit igång med tentaplugget. Känner mig motiverad och laddad, speciellt eftersom att Dane snart kommer hit och hälsar på!

Resten av min helg har för övrigt varit toppen! Halloweenfesten i lördags var jättelyckad och jag har massa roliga bilder att visa sen. I går gick jag en lång promenad och tog en kaffe med anna, sen tog jag det bara lugnt och kollade på film i mitt rum. Dessutom hann jag med att skypa med både dane, mamma, pappa, sarah, mormor och putte! Får lika mycket hemlängtan varje gång och att ta en vanlig söndagsfika med släkten känns som världens mysigaste grej. Men det är en "bra" hemlängtan, jag ser fram emot att komma hem och saknar er alla jättemycket, men det är absolut inte så att jag vantrivs och vill sticka härifrån. Jag är ju här för att jag vill vara här, ibland är det bara mysigt att få sakna!