2010-10-30
 04:19:57

Lyckad kväll

Godmorgon!
Gårdagens välgörenhetsevent blev otroligt lyckat med massa besökare i en jättehäftig lokal. Jag var där med mina vänner och jag tror att vi alla hade väldigt kul! Eftersom att vi ska gå ut ikväll igen så gick jag hem rätt tidigt och somnade redan klockan 1. Dagen ska jag ägna åt att fixa lite här i mitt lilla dorm och kanske lite plugg innan det blir dags för middag och utgång. Vad ska ni göra där hemma?

Här kommer lite bilder från igår:
Jag och mina favorittjejer Mia och Anna, eftersom att jag och Mia turas om att blunda på bilderna var jag tvungen att lägga in bägge, haha.


Vi höll eventet på en lite finare loungebar som heter Marquee och har en väldigt lyxig toalett!


Oliver och Mia

Fredrik, Kullman och Amanda.



Ciao!
2010-10-28
 17:43:20

Jag fryser!

Här kommer en uppdatering från världens sämsta bloggare.. Har haft mycket att göra men samtidigt för lite att skriva om. Snart är det dags för midterms och det blir rätt mycket plugg på dagarna. Idag har jag haft mitt första kinesiska-prov och jag tror faktiskt det gick rätt bra! I helgen är det i alla fall halloween och jag har massa kul att se fram emot!

Från att har varit svett-landet har taiwan förvandlats till frys-landet. Två tyfoner har på kort tid passerat förbi, inte rakt över som tur är, men i närheten! De har i alla fall bidragit till MASSA regn. Flera dagar i streck, dygnet runt. Regnandet har lett till sänkt temperatur, lite depp-humör och förstörda skor. Mina fina vita converse är nu ett par gråa sunk-dojor. Från att ha varit 30 grader om dagarna är det nu runt 15-20 och eftersom att det är så fuktigt känns det väldigt kallt. Idag frös jag i jeans och tjocktröja när jag gick hem så jag måste försöka skaffa en höstjacka. Nu är det ju rätt extremt eftersom att tyfonerna har varit här ett tag, annars är det fortfarande väldigt skönt när solen är framme. Taiwaneserna har dock redan börjat använda mössa och vinterjacka, haha.

Imorgon är det fredag och på kvällen är det dags för välgörenhets-eventet som jag arrangerar med några andra i min ledarskaps-kurs. Det är som en mingelkväll på en lite finare loungebar, för 300 taiwanesiska dollar(cirka 75 kronor) får man inträde och två drinkar i baren och folk från bland annat Microsoft, Macquerie, Chinatrust, HTC, CDIB och Citigroup kommer komma dit. Sen går allt överskott till "World vision Taiwan" som hjälper tyfonoffer. Tror det kommer bli väldigt lyckat! På lördag ska vi fira halloween på riktigt och gå ut och göra Taipei osäkert!

Jag saknar er där hemma! Längtar tills vi ses igen. Även om det kan vara tufft här borta med svåra kurser, konstig kultur, ett främmande språk och att vara helt ensam med hemlängtan så vet jag att det här äventyret ger mig så otroligt mycket. Man måste ju våga satsa för att kunna vinna.







2010-10-17
 06:36:05

Tråksöndag

God morgon!

Idag tog jag en lång och välbehövlig sovmorgon och vaknade nyss. Nu håller jag på att tvättar och ska äta lite frukost. Har kommit på att jag kan lyssna på webradio här så det gör jag också.

I fredags pluggade jag med Anna och Mia på starbucks och när vi hade varit duktiga ett tag unnade vi oss en shoppingrunda på stan. Det var mysigt att bara vara ett tag, jag hittade massor med fint men köpte ändå bara en kjol. Efter det åkte jag hem, duschade och gjorde mig iordning innan jag åkte till Anna där vi åt middag och hängde ett tag innan vi gick ut. Jag kom hem vid 4 och vaknade redan klockan 10 igår. Lördagen blev en riktig segdag med mcdonalds och film hemma hos anna. Ångesten tog dock över så vid 18 tog jag en lång promenad och laddade upp med kaffe och godis här hemma hos mig, sen pluggade jag resten av kvällen. Jag skrev en uppsats i Green economy om solcells energi och pluggade lite kinesiska tecken. Tråkigt att sitta inne en lördagskväll men samtidigt är det skönt att komma ikapp lite.

Idag blir det också plugg och förhoppningsvis nånting lite roligare ikväll!

Puss!
2010-10-15
 03:50:04

Känsolmässigt kaos


Den här veckan har varit väldigt jobbig och jag har inte riktigt varit mig själv, jag har grubblat och haft ångest över hur mycket jag har att göra. Det har känts som att högen med läxor bara växer och växer och växer. Hur mycket tid jag än lägger på saker så kan jag aldrig känna mig färdig och slappna av. Typ som att jag öser ur en eka i monsunregn eller skottar gården i snöstorm, haha. Ångesten nådde sin kulmen igår då jag efter att ha suttit med samma skituppgift i värmeöverföring i två veckor hade bokat tid men läraren för att få hjälp. Jag hade kommit en bit på väg med uppgiften men verkligen kört fast. Jag visste att nåt var fel, men inte vad. Så igår eftermiddag gick jag till min lärares kontor och var både nervös och svettig(det är inte som i sverige där man kan fråga läraren om vad som helst, utan bara om man verkligen måste). Jag kommer dit och inser att han inte är där och efter att ha väntat i ungefär en halvtimme gick jag tillbaka till skolan. Jätteirriterad över att han inte kom till vårt möte, att jag hade lagt ner ungefär en timme på ingenting och att jag fortfarande inte kommit någonstans med uppgiften. Jag skickade då ett mail och sa att jag varit där och frågade om jag kunde komma på fredagen istället. Efter en timme eller så fick jag som svar att jag kan komma senare samma eftermiddag om jag vill. Så jag gick dit igen. Väl där försöker jag förklara vad jag gjort, var jag fastnat och vad jag behöver hjälp med. Trots att jag har med mig en jättefin och tydlig lösning och förklarar allt noga och ordentligt så fattar han inte alls vad jag menar. Jag vet inte om det är språkbarriären eller kulturkrocken, men ingenting går fram. Jag har gjort steg 1 av 2 där jag fastnat, men det enda han förklarar är hur jag ska göra steg 1 - som jag redan klarat! Frustrationen, ilskan och ångesten över att jag inte kommer vidare gör att allt blir för mycket och värsta krokodiltårarna bildas i mina ögon. Jag gör mitt bästa för att inte börja storgråta men jag tror ändå han märkte hur ledsen jag blev. Pinsamt.

Jag gick alltså därifrån utan att vara det minsta klokare och kände bara för att ge upp allting och gå hem och lägga mig under täcket. Givetvis hade jag kinesiska 18-21 just igår, så det var bara att bita ihop. Blä! Tur att jag har så fina vänner som jag kan gnälla lite hos i alla fall. När jag kom hem från kinesiskan var jag helt slut efter att ha varit i skolan i nästan 12 timmar, jag var dock för irriterad för att kunna sova så jag bestämde mig för att göra ett sista försök med skituppgiften. Jag började om från början, sökte information på internet och satt i 5 timmar, från 22-03 och lyckades lösa den! Nu är det bara massa renskrivning kvar men jag är så nöjd! Känslokurvan gick alltså från botten till toppen på ett par timmar och det kändes som en stor sten hade lättat från mitt hjärta. När jag var klar vid 3 i natt och skulle plocka undan allt hittar jag inte min skolpärm. I den har jag allt som är viktigt i skolan, alla viktiga papper, läxor och info. Jag inser att jag måste glömt den i skolan efter kinesiskan och får panik igen. Skulle jag tappa bort den skulle det liksom vara superkatastrof. Skolan var ju låst och stängd för längesen så det fanns inte så mycket annat att göra än att försöka sova ett par timmar innan jag kunde gå dit och söka efter den.
Vaknade vid 7 imorse och gick dit direkt. Gud bryr sig nog lite om mig i alla fall för en av klassrummets två dörrar som vanligtvis är låsta hade någon glömt att stänga! Min pärm låg kvar där jag glömt den och här var krokodiltårarna nära igen, men av glädje förstås.

Idag är det ju fredag och jag ska strax promenera till starbucks för plugg och fika med mina goa buddies. I eftermiddag får det nog bli en powernap om jag ska överleva resten av helgen.

Bjuder på årets fånigaste bild också, jag är det korta freaket som blundar, haha.

2010-10-07
 16:51:47

1 månad i landet annorlunda

Nu var det längesen jag skrev något här på bloggen. Det beror på att jag har så mycket att göra och så lite att berätta om. Eller egentligen har jag ju massor att berätta, men det här konstiga livet börjar bli vardag för mig nu. Det är den 7:e idag och det betyder att jag har varit här i precis en månad! Ibland känns det dock som att jag har varit borta ett halvår.

Idag är det torsdag, klockan är 22 och jag har precis kommit hem i från skolan.. Sista lektionen var kinesiska 18.30-21.20 så nu är jag helt slut i huvudet. Det är roligt men knepigt att lära sig kinesiska, väldigt intensivt och svårt att både läsa, skriva och prata. De andra kurserna går också bra, de är ganska tunga och krävande men hittils har jag varit duktig och pluggat ordentligt så jag hänger med i tempot.

Förra helgen var jag i "Snake alley" en nattmarknad där man bland annat kan äta orm, sköldpadda och hamster. Blä! Det var riktigt otrevligt och jag blev ganska illa berörd, samtidigt vet jag ju att det bara är en kulturell skillnad. Vad är egentligen skillnaden på att äta orm, sköldpadda eller hummer? Eller hamster och anka?
Trots konstiga maträtter hade jag en jättetrevlig kväll med mina buddies som avslutades med en skön fotmassage.


På söndagen besökte jag, Anna, Mia och Joel Chiang Kai-shek Memorial Hall. Tack vare en historielektion av Mia vet jag numera att gubben Chiang var ledare i Kina tills 1949 då Mao Zedong under inbördeskriget utropade folkrepubliken Kina och han flydde till Taiwan tillsammans med massa historiska prylar och goda människor som var emot kommunisterna som stannade kvar på fastlandet. Det är också därför som taiwaneserna är mycket trevligare än kineserna, enligt min egen tolkning alltså. Efter hans död har man alltså byggt ett stort monument till hans ära här i Taipei. Det var otroligt häftigt och imponernade men så svårt att fånga på bild. När vi var där övades det inför en show som ska vara nu på söndag då det är Taiwans nationaldag.







Efter att ha varit så kulturella behövde vi lite kontrast och därför åkte vi till det här stället:


'
Hej!

Där köpte jag lite saker jag saknat i mitt rum, det blev en handduk, diskborste, filt, sänglampa, knäckebröd, choklad och lingonsylt! Dessutom åt vi lunch, men jag åt faktiskt inga köttbullar utan en jättegod ungsstekt laxfile med potatis och sås. Skönt med någonting annat än ris och nudlar.

Imorgon är jag ledig så så jag ska passa på och fixa lite här hemma och på kvällen blir det utgång då vi ska till club Luxy och skaka lite rumpa till Armin Van Buuren:)

Natti natti!